Lasten vaatteet · Yleinen

Tuttinauha silikonihelmistä DIY

Tuttinauha
Valmiita tuttinauhoja

Aiemmista postauksista poiketen, nyt pieni kirjoitus tuttinauhoista. Käsityötä toki nämäkin 🙂 Tässä siis DIY ohje, kuinka voit helposti tehdä itse tuttinauhoja.

Ohje: Google löysi kuvahaulla paljon erilaisia malleja ja Onnelin blogista löysin hyvän ohjeen solmuun (Palomar solmu).

Koot: helmiosien pituudet noin 19-26cm + klipsi ja tuttirengas/silikonihahmo

Tarvikkeet: silikonihelmet (12mm ja 9mm sekä monikulmiot ja sydämet), norsusilikonihahmo, satiininauha, pyöreät kirkkaat tuttirenkaat ja hopeanväriset pyöreät klipsit ja sydänklipsit Pikkumurulta.

 

Ensimmäisessä kuvassa on kaikki yhteen tuttinauhaan tarvittavat välineet. Pikkumurulta tilaamieni tarvikkeiden lisäksi tarvitsin siis sakset, ison parsinneulan (satiininauha on paksua, joten iso neulansilmä on tarpeen), pihdit ja mittanauhan. Nuppineulatyynystäni löytyi yksi parsinneula riittävän isolla silmällä, mutta sen läpi vetäminen helmistä päättelyvaiheessa osoittautui haastavaksi, joten otin pihdit helpottamaan tätä tehtävää. Niiden avulla se sitten olikin hyvin helppoa 🙂

Leikkasin satiininauhasta noin 55cm pitkän pätkän ja aloitin tekemällä Palomar solmun klipsipäähän. Tämä siksi, että tuttirenkaan päähän on helpompi sujauttaa solmu lopuksi, sillä se joustaa. Jos teet nauhan silikonihahmolla, kannattaa se kokonsa vuoksi solmia ensin kiinni nauhaan ja viimeistellessä vasta klipsi. Tätä varten on hyvä varata myös muutama ylimääräinen sentti satiininauhaa, jotta pujotus ei mene liian näpertelyksi.

Kun klipsi oli solmittu kiinni, pujottelin helmet käsin lankaan ilman apuvälineitä. Seuraavaksi päättelin satiininauhan hännän klipsipäästä pujottamalla sen 2-3 helmen läpi ennen langan katkaisua. Tähän tarvitsin avuksi parsinneulaa ja pihtejä. Kun tämä pää oli päätelty, kiinnitin valmiin tuttinauhan toiseen päähän tuttirenkaan samanlaisella Palomar solmulla ja päättelin sen samalla tavalla. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää solmun saamiseksi aivan tuttinauhan juureen, sillä tätä solmua ei ole helppo liikutella!

Netistä löytyvistä kuvista saa hyvän käsityksen helmien menekistä yhteen nauhaan ja valmiin tuttinauhan pituus on helppo laskea tilattavien helmien ympärysmitan mukaan. Ainakin Pikkumurulla oli myös hyvin tarjolla eri mallisia ja kokoisia helmiä lukuisten värivaihtoehtojen lisäksi. Myös satiininauhassa, tuttirenkaissa ja klipseissä oli lukuisia eri vaihtoehtoja valittaviksi. Nämä käyttämäni elintarvikelaatuiset silikonihelmet voi myös pestä saippualla ja ne eivät sisällä PBA:ta PVC:tä tai ftalaatteja eli ovat siksi hyvä valinta tällaiseen tuotteeseen.

tuttinauha
tuttinauha
dav
purulelu

2 vastausta artikkeliin “Tuttinauha silikonihelmistä DIY

  1. Nuo helmethän sopisivat myös sellaiseen purulelukaulakoruun, josta vauvat tykkää. Mun piti ainakin vetää koko ajan mun roikkuvaa tavallista korua pois vauvalta, kun pari viikkoa sitten pääsin yhtä pientä sylittelemään. Tuollaisen voisi vauvalle antaakin!

    Liked by 1 henkilö

    1. En tullut tilanneeksi niihin asti satiininauhaa, mutta samoista tarvikkeistahan niitäkin olisi voinut tehdä 🙂 Pitänee jossain kohti harkita niidenkin näpertelyä.

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s